Min første grafiske opgave som freelancer!

Læs om min proces med at designe en plakat (og et gavekort) til Aarhus Festuge 2019 for Aarhus Kin-Ball Forening. Det hele handler om en kæmpe bold!

Denne sommer havde jeg min første lønnede freelanceopgave inden for grafisk design. De folk, der følger mig på fx Instagram og Facebook, har nok opdaget, at jeg var ret meget oppe at køre over det…

https://www.instagram.com/p/B19dfVughA2/

Jeg fik den mega fede opgave at designe en plakat og et gavekort til Aarhus Kin-ball Forening. Den skulle bruges til at skabe opmærksomhed omkring sporten med den kæmpe store bold i Aarhus Festuge, som løb af stablen i sidste uge.

Det her blogindlæg starter måske lidt selvfedt, men resten handler mest om processen, til jer der interesserer jer for den slags arbejde.

Jeg har lavet masser af grafisk arbejde i mine jobs som kommunikationsmedarbejder og har også haft ulønnede kreative samarbejder (som du kan se nogle af i min portfolio). Og så tegner jeg jo en hel masse for hyggens skyld til min engelske blog: wordsanddoodles.com.

Det var alligevel en milepæl at få løn for en opgave af nogle folk, jeg ikke arbejdede for i forvejen.

Herunder fortæller jeg lidt om processen. Jeg har lavet det som en 100% kunstig Q&A, hvor jeg stiller mig selv de spørgsmål, jeg selv ville have lyst til at stille en kreativ freelancer.

Hvordan fik du opgaven?

Fra en af mine tidligere studiekammerater og nuværende venner, som har spillet kin-ball i flere år. Han tegner selv og kender også min tegnestil i forvejen og spurgte mig om jeg var interesseret. Så det føltes lidt som en appelsin i turbanen!

Hvordan fik du idéen til plakatens udseende og stil?

Jeg tegnede en bunke skitser. Jeg havde fra starten en idé om, at der skulle være små kin-ball-spillere på plakaten, men det udviklede sig til idéen med bold + hænder. Især da jeg fandt ud af, at klubben nogle gange spiller med en bold i en skrigpink farve.

Det gik ret hurtigt op for mig, at jeg gerne ville lave noget i en anderledes grafisk stil, end de tegneserie-agtige doodles, som jeg laver mange af (og som jeg også godt kan lide!).

Én af mange skitser på papir.

Da plakaten skulle fungere som blikfang og trykkes i A1-format, ville jeg gerne lave et design, der var “rent” og nemt at aflæse på afstand. 

For at det hele på den anden side ikke skulle blive for stilrent, fandt jeg på at lave en slags digitalt papirklip. Det betyder, at der er noget struktur i det ensfarvede, som bedst kan ses, når man kommer tæt på.

Jeg lavede det ved at bruge et foto af en betonvæg (juhu for stock photos) som baggrund med et farvet lag ovenpå.

Endeligt resultat: Forsiden af plakaten.

Det var klart en fordel for mig i brainstorm-fasen, at jeg allerede kendte til sporten – faktisk har jeg selv prøvet at spille kin-ball en enkelt gang. Lad os bare sige, at det nok er bedst for klubben, at jeg holder mig til det grafiske…

Derudover havde jeg også et super vigtigt møde med min kammerat, der kunne give input til hvad klubben gerne ville have – inden jeg gik seriøst i gang med at tegne i Illustrator.

Hvilke udfordringer var der undervejs i processen?

OMG, hænderne! Det har altid været én af de ting, jeg har haft sværest ved at tegne. Og da de er meget centrale i mit design, brugte jeg en del tid på at tegne skitser af hænder. 

gavekort grafisk design kin-ball træning - vejrupjo.dk
Her er forsiden af det gavekort, jeg også lavede.

Jeg er godt tilfreds med resultatet, fordi der er noget liv i fingrene. Man kan se, de går efter bolden. Men de ser stadig lidt skøre ud og har det “papirklip”-look, jeg gerne ville have.

Hvad var det bedste ved projektet?

gavekort forside - grafisk design kin-ball - vejrupjo.dk
Og bagsiden (eller omvendt) 🙂

Det var fantastisk at se et af mine digitale illustrationer trykt i kæmpe (A1)-format. Det var ret vildt at lave noget, der var så anderledes både i stilart og format, end jeg før har lavet, og det var virkelig fedt hele vejen igennem processen.


Tak fordi du læste med. Hvis du vil følge mine grafiske eventyr (forhåbentlig var det ikke en enlig svale!!), kan du følge min side på Facebook:

Min engelske blog med skøre tegninger og comics kan følges her:


Bonus-spørgsmål: Hvad er kin-ball lige?…

Det kan du se på plakatens bagside i min portfolio 😀 Eller på kin-ball.dk.

Udgivet i blog og tagget , , , , , , , , , .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.